Hangavári Pincészet fotók

  • Nincs hozzászólás

Válogatás a Tokaj-hegyaljai Hangavári Pincészet számára készített arculat fotókból. A kézműves, családi borászat 1975-től foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel Bodrogkisfalud térségében.

Az eredetileg Hudácskó Pincészet néven ismert  borászatot Hudácskó János és felesége, Magyar Katalin alapította 1975-ben, később már a gyermekeik részvételével megalakították a Hangavári Szőlőbirtokot. A Hangavári név a törpemandula népies elnevezéséből származik, amely ezen a vidéken sűrűn előfordul, különösen a Várhegy dűlő környékén.

A család hobbi szinten kezdett borászkodni és fokozatosan fejlesztették a birtokot. A borászati üzemet 1990-ben kezdték el építeni, jelenleg pedig 15 hektár szőlőn gazdálkodnak.  A fő szőlőfajta a furmint, a terület 70 százalékán ez terem, míg a hárslevelű 27 százalékot, a sárga muskotály pedig 3 százalékot foglal el a területekből. 

A Várhegy, a Lapis-, a Somos-dűlőkön, szigorú hozamkorlátozással és késői szürettel, magas puttonyszámú aszúkat és nagy, száraz borokat készítenek. A négyszáz négyzetméteres pince mellett palackozó, illetve borkóstolásra alkalmas vendégház fogadja a borkedvelőket. 

A Winelovers által szervezett Tokaji Március 2017 teszten „A TOP 10 száraz furmint” kategóriában a 2015-ös Lapis Furmintjuk a második helyezést érte el. A dűlőszelektált száraz borok mellett félédes, édes borok is készülnek a pincészetnél, s ebből is az aszú és az aszúeszencia az, amely már a csúcskategóriát képviseli.

Klikk a képen a panorámafotó megnyitásához!


Cimkék: , , , , ,

Szóljon hozzá

*Leggyakoribb kategóriák

Legutóbbi hozzászólások